Marta Novotná
Keď sa darí, tak sa darí alebo aj majster tesár sa raz utne
Moja domácnosť má už veľa rokov, a preto aj pri varení a pečení pre mojich drahých si moja kuchyňa všeličo pamätá. Kuchárske umenie som si vyskúšala hlavne v období pred sviatkami, alebo pri rodinných oslavách. V mladších rokoch som rada vymýšľala a kombinovala pri varení a pečení, ale ani teraz nezaostávam. Vždy som sa tešila, že moje produkty mojej rodine chutili. Pri mojich prvých pokusoch sa mi nie vždy všetko darilo, a párkrát som musela produkty kuchyne zachraňovať. Vtedy som bola smutná, ale teraz sa tomu len pousmejem. Veď sa hovorí, že aj majster tesár sa raz utne. Rozhodla som sa uverejniť moje pokusy o prípravu dvoch produktov v kuchyni a zároveň uverejniť aj pravé recepty, tak aby sa vám vydarili. Najskôr Vám prezradím ako som chcela prvýkrát piecť langoše, a potom si môžete aspoň v predstavách pochutnať na tradičnom, rodinnom vaječnom koňaku, ktorý som mala rada hustý a slabo alkoholický. Nepila som ho, ale som ho jedla lyžičkou zo širokého pohárika. Opíšem vám ako som tieto dva produkty zbabrala a napíšem vám aj ich už mnou overené recepty.